mdent clinic 5

Αισθητική Οδοντιατρική

M DENT EQUIPMENT

Όψεις πορσελάνης: Cosmetic Dentristry & Perfect Hollywood Smiles

Κρύβεται πίσω από τα περισσότερα διάσημα χαμόγελα της τηλεόρασης ,του κινηματογράφου και της πασαρέλας και μπορεί να βοηθήσει και εσάς να αποκτήσετε το υγιές, λευκό και εντυπωσιακό χαμόγελο που ονειρεύεστε, το οποίο θα σας συντροφεύει για πάρα πολλά χρόνια με τεράστια εγγύηση.


Ξεκάθαρη τιμή για όλο το πλάνο θεραπείας μπορεί να βγει από το πρώτο ραντεβού.


Αν τα δόντια σας είναι στραβά, μικρά, με αντιαισθητικά κενά, πολλά σφραγίσματα και το χρώμα τους δεν σας ικανοποιεί, συμβουλευτείτε μας για την ριζική αναβάθμισή του με όψεις πορσελάνης.

Τι είναι οι όψεις πορσελάνης:

Οι όψεις πορσελάνης είναι πολύ λεπτές φλούδες από ειδικό κεραμικό υλικό (χωρίς τη χρήση μετάλλου), σαν φακοί επαφής, που συγκολλούνται μόνιμα πάνω σε κάθε δόντι ξεχωριστά. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μεμονωμένο δόντι ή και σε όλα τα πρόσθια δόντια. Η πορσελάνη από την οποία κατασκευάζονται οι όψεις μπορεί να μιμηθεί οπτικά την επιφάνεια των αληθινών δοντιών με διαφάνειες, ανάγλυφα χαρακτηριστικά και σχήμα απόλυτα όμοια με της φυσικής οδοντοφυΐας. Οι όψεις πορσελάνης στα χέρια του ειδικευμένου γιατρού και του οδοντοτεχνίτη του, είναι το κλειδί για ένα υπέροχο χαμόγελο που -ανάλογα με τις απαιτήσεις- μπορεί να είναι απόλυτα φυσικό ώστε να μην καταλαβαίνει απολύτως κανείς(!) την παρέμβαση ή να φτάσει ακόμη και στην αψεγάδιαστη τελειότητα του λεγόμενου Hollywood Smile.

Ποια είναι η διαδικασία για την εφαρμογή τους: Στο πρώτο ραντεβού γίνεται η προετοιμασία των δοντιών που θα τοποθετηθούν οι όψεις πορσελάνης. Ανάλογα με το σχέδιο θεραπείας που έχουμε επιλέξει, τα δόντια χρειάζεται να τροχιστούν ελάχιστα στην μπροστινή τους επιφάνεια. Ο τροχισμός αυτός δεν θυμίζει σε τίποτα το κλασικό τρόχισμα των δοντιών που συνήθως πραγματοποιείται όταν τοποθετούμε θήκες. Οι όψεις πορσελάνης αποτελούνται από ένα ειδικό κεραμικό πυρήνα που είναι απίστευτα ανθεκτικός όταν συγκολληθεί στο φυσικό δόντι (ακόμα και σε πάχος 0.10 του χιλιοστού) καλυμμένο από ένα λεπτότατο φιλμ πορσελάνης που του προσδίδει υψηλών απαιτήσεων οπτικές ιδιότητες.

Έτσι στο ελάχιστο πάχος μιας όψεως πορσελάνης (0,4 του χιλιοστού) συνδυάζουμε την αντοχή με την αισθητική απόδοση. Ανάλογα με τις αισθητικές παρεμβάσεις που θέλουμε να επιτύχουμε στο χαμόγελο, μπορεί να ανήκετε στο 30% εκείνων που μπορούν να αποκτήσουν τέλειο χαμόγελο με όψεις πορσελάνης χωρίς καθόλου τρόχισμα, Συνήθως αφορά περιστατικά με μικρά δόντια που έχουν την τάση να γέρνουν προς τα μέσα και ο όγκος και το μήκος είναι το ζητούμενο.

Στο ίδιο ραντεβού, λαμβάνεται μέτρο των διαμορφωμένων δοντιών και στέλνεται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο ενώ ο ασθενής αποχωρεί από το ιατρείο με μια προσωρινή όψη ώστε να μην είναι αντιληπτή η παρέμβαση κατά την αναμονή κατασκευής της όψης πορσελάνης.

Στο δεύτερο ραντεβού, γίνεται η δοκιμή της εφαρμογής των όψεων πορσελάνης και η αισθητική τους απόδοση. Η αξιολόγηση γίνεται από τον ειδικευμένο γιατρό αλλά και ο ασθενής δίνει τη συγκατάθεσή του για το αισθητικό αποτέλεσμα. Εάν χρειάζονται κάποιες αλλαγές, το εργαστήριο αναλαμβάνει να τις πραγματοποιήσει. Η συγκόλληση των όψεων πορσελάνης, γίνεται με ειδική διαδικασία, που έχει σαν αποτέλεσμα η όψη να γίνεται ένα με το δόντι, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο αποκόλλησής της από την οδοντική επιφάνεια.

Η φροντίδα του νέου σας χαμόγελου δεν διαφέρει από την καθημερνή φροντίδα και στοματική υγιεινή που σας έχει δείξει ο οδοντίατρός σας ενώ το αποτέλεσμα διατηρείται αναλλοίωτο για πάρα πολλά χρόνια, χαρίζοντάς σας την αυτοπεποίθηση που αναζητούσατε.